Leveranse

Vårt firma vil ta den raskeste forsendelsen av verden, inkludert EMS, DHL. De fleste bestillinger sendes via International Express Mail Service og kommer vanligvis innen 1 uke. Vi er en profesjonell online-forhandler og samarbeider med EMS langsiktig. Alle bestillinger er forsikret for hele kjøpsbeløpet, og kan spores på EMS Nettsted.

Under normale omstendigheter, hvis du bestiller og betaler på samme dag, vil varene bli sendt neste dag. Ved helligdager kan de tilsvarende forsinkes. Levering av pakker trenger normalt 7-14 dager for å komme til de ofte transporterte landene, som for eksempel USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Andre land trenger 10-15 dager; fjerntliggende land trenger 15-25 dager.

  * Pass på at du er hjemme når pakkene forventes å ankomme.

  * Alle pakkene sendes i en annen boks.

  * Mens for grossistvirksomhet, vennligst kontakt oss! Gratis frakt og stor rabatt kan tilbys.

Returpolicy

Før du nyter enkel utveksling og returpolitikk, må du kontakte oss for leveringsadresse før du sender varene tilbake. Alle gjenstander som sendes tilbake til oss, må være i sin opprinnelige tilstand, dvs. ukorrigert, uvasket, med alle tagger festet.

Vennligst bekreft farge, størrelse og stil når du bestiller i henhold til bilder vi tilbyr. Etter at du har mottatt våre produkter, er det ikke mulig å bytte eller delvis refundere kjøpsbeløpet hvis du ikke er fornøyd med farge eller størrelse, men ikke kvalitetsproblemer. Retur frakt er på kjøperens bekostning.

  * Når det gjelder kvalitetsproblemer eller feilaktig versjon, ta bilder av elementene og send dem til oss. Vi tar fullt ansvar for kvalitetsproblemer.

  * Hvis du ønsker å bytte ut varer til en annen stil eller be om tilbakebetaling, vennligst informer oss om sporingsnummeret etter at varene er sendt tilbake. Når vi mottar pakken din, sender vi varen du ombestiller eller refunderer betalingen din.

  * Hvis du har spørsmål om retur av produktene dine, vennligst kontakt oss!


Ingen retur eller utveksling under disse situasjonene:

  1) Vi aksepterer ikke varer som med noe kvalitetsproblem som skyldes subjektiv bevissthet om defekte varer.

  2) Vi aksepterer ikke retur av noe element som har blitt brukt, skadet, gravert eller endret av tredjepart.

  3) Vi aksepterer ikke varer som er uautoriserte, pakket feil eller ukorrekt forsikret.

  Vi setter pris på din forståelse.

Bestill kansellering

Avbestilling av en bestilling må søkes før bestillingen er sendt. Årsaken til at vi behandler alle bestillinger så raskt som mulig innen 6-8 timer etter at bestillingen er plassert, slik at vi ikke alltid kan avbryte en bestilling etter at den er plassert. Din forståelse er verdsatt. Avbestillingsanmodninger etter at bestillingen er sendt, behandles i samsvar med vår returpolitikk.

Vennlig merknad

Hvis du ikke mottok sporingsnummeret ditt innen 3 dager etter bestilling, kan e-postserveren ha sett det som spam. I så fall, vennligst kontakt oss for hjelp.